Comença la 4a edició del CIATE de Marxa Nòrdica

Dissabte 9 de gener van tenir lloc les dues primeres sessions de la quarta convocatòria del Curs d’Inciació a Tècnic Esportiu en la modalitat de Marxa Nòrdica, organitzat per Nordic Walking Catalunya INWA-Spain, en col.laboració de l’Escola Catalana de l’Esport, i que han tingut lloc a la seu del Consell Català de l’Esport, a Esplugues de Llobregat. El curs es desenvoluparà al llarg de 6 mesos, un dissabte al mes, en sessions de matí i de tarda, constant de 50 hores lectives, 15 de Bloc Comú i 35 de Bloc Específic.


En el curs hi participen 13 alumnes, procedents de les localitats de Sant Quirze del Vallès, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Centelles i Vila-seca. Els alumnes han estat iniciats en aquesta activitat per la tasca dels clubs de Nordic Walking on imparteixen formació instructors/es de la INWA, i també s’hi han acollit alumnes d’altres procedències, que valoren significativament aquesta oferta formativa.

















Les diferents sessions aniran desenvolupant diferents matèries, que inclouen temes, referents al seu Bloc Comú, com Salut i activitat físicoesportiva, Recursos metodològics en l’ensenyament de l’activitat física i de l’esport, Contraindicacions per a la pràctica esportiva, Lesions esportives: primera actuació davant una lesió esportiva, Primers auxilis, i Malalties transmissibles i activitat esportiva. Pel que fa al Bloc Específic, es desenvolupen temes com la Història del Nordic Walking, Material per a la pràctica, Tècnica diagonal: el Mètode de les 10 passes de la INWA, Preparació d’una sessió de Nordic Walking, Exercicis bàsics, de força, flexibilitat i mobilitat, entre d’altres.











Els alumnes que segueixin el curs amb aprofitament, obtindran un Certificat d’Assistència emès pel Consell Català de l’ Esport, i la resolució satisfactòria del treball de final de curs els permetrà accedir, als alumnes que així ho desitgin, a una segona formació, ja que aquest curs és reconegut com a primer nivell per INWA-Spain, i permet accedir a la titulació d’instructor de Nordic Walking de la INWA, que a Catalunya treballa de forma col.legiada sota la Xarxa d’Instructors i Instructores de Marxa Nòrdica de Catalunya.

Entrades populars d'aquest blog

Ens traslladem!!!

Marxa Nòrdica i patologies respiratòries

Curs instructor/a Marxa Nòrdica a Valls